tisdag 31 mars 2020

RAPPORT FRÅN LIVET UNDER DEN SPANSKA KARANTÄNEN. (Dag 3 31-03-2020)

Dag 3 (31-03-2020)

Regn, regn och åter regn. Vatten faller. Vatten rinner. Spolar gatorna rena.
Och det behövs. Kanske spolas en del virus bort samtidigt. För tydligen anses livskraftigt Coronavirus finnas på asfalten. Virus som man fruktar kan fastna under skosulor och bildäck och spridas vidare. 
Igår kväll for en traktor runt på gatorna här i områdena och desinfekterade gator och trottoarer med något som stod som en sky runt den. Förhoppningsvis tog det livet av det mesta i virusväg och idag, med regnet hjälp, spolas virusen bort. Det får mig osökt att tänka på en gammal visa för barnen:
”Imse vimse virus, klättrar upp på folk.
Ner kommer regnet, spolar virus bort…”
Vi får hoppas det. För det här börjar på att likna en låååång och hårresande skräckfilm i värsta Hollywood-stil. 

Sedan igår har både antalet bekräftade fall och antalet döda av denna farsot åter ökat litet kraftigare igen i Spanien totalt. Här i Andalusien är ökningen dock litet mera blygsam. ”bara” 7,5% ökning medan totalökningen ligger på 10,8%. Så en utplaning av kurvorna tycks ändå definitivt vara på gång. Antalet friskskrivna ökar också rejält dag för dag nu, så jag törs definitivt kosta på mig åtminstone en smula optimism mitt i karantänen.
Apropå skräckfilmsliknelsen, så har det under de senaste scenerna tillkommit en oroväckande ingrediens. Vad det handlar om är arméns inträdande i kulisserna. Pansarbilar patrullerar nu gator och torg i sin jakt på medborgare som trots skarpa hot om böter och till och med fängelse trotsar myndigheternas påbud om utegångsförbud. Vad jag hoppas på nu, denna gång i BÄSTA Hollywood-stil, är att Hjälten, som ska rädda Världen, snart inträder på scenen och gör slut på eländet.
Idag, som redan antytts, regnar det här i södra Spanien. Rapporten kommer därför inte från trädgårdstäppan utan från TV-soffan. TVn törs jag dock inte slå på, där överöses man bara av nya skräckreportage. Det är tur att man har en dator och en internetuppkoppling som fungerar, så att det finns alternativ.
Håll därför tillgodo med dagens musikvideo.
Vi hörs i morrn.
Björn

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar