måndag 11 maj 2020

RAPPORT OM LIVET UNDER DEN SPANSKA KARANTÄNEN. Dag 44.

Dag 44 (Måndag 11-05-2020)


Då var det måndag igen. Ännu en vecka har passerat och här på Costa del Sol befinner vi oss i samma läge som för en vecka sedan. Besvikelsen är stor hos många. Vi hade ju hoppats på ytterligare lättnader i restriktionerna. Att de skulle träda i kraft från och med just idag. Uteserveringar skulle öppnas, de små affärerna slå upp sina dörrar på vid gavel, vi skulle få röra oss litet mer fritt, golfbanor skulle öppnas och vi skulle få mötas om så bara i mindre grupper, men vi skulle få mötas i mer öppna former.
Nu blev det inte så. Vi får vackert vänta ytterligare en vecka. Minst.

En viss ovisshet med andra ord. Och inte blir det bättre av att politikerna bråkar sinsemellan. Hälsorisker ställs mot ekonomiska problem i ett sammelsurium som väl ingen blir riktigt klok på. Det börjar bli svårt att veta och än svårare att förstå hur man själv ska ställa sig till allt som sägs och tycks och spekuleras.
Det värsta av allt är att mitt i alltihop blir det svårt att veta vad man törs drömma om, vilka framtidsplaner man törs hålla vid liv. Kanske måste man ha både en B, C och D plan hädanefter…

Själv tror jag att det är viktigt att man har drömmar om vad man vill att framtiden ska innehålla. Att man har en väg att följa. Att man har något lockande att hålla fast vid när regnet och stormarna piskar mot de stängda fönstren och dörrarna.

Dagens musikvideo får handla om det. Katie Melua får med sin vackra röst besjunga alla våra brinnande drömmar. Njut av skönsången. Det tänker i alla fall jag göra denna återigen molnfyllda dag i maj.
Vi hörs i morrn…
Björn

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar