onsdag 6 maj 2020

RAPPORT OM LIVET UNDER DEN SPANSKA KARANTÄNEN. Dag 39.

Dag 39 (Onsdag 06-05-2020)


Livet här i Marbella, i stiltje och stormar längs Medelhavets stränder, i sol och skugga, i vått och torrt, ”in ups and downs”, går vidare. Förstås. Det brukar det ju göra. Det gör det här. Det gör det överallt. 
Den ena dagen är det utplanande kurvor och sjunkande siffror, andra dagar tvärtom. Den ena dagen talas det om lättnader, den andra om skärpningar. Det bästa man kan göra är väl att ta livets växlingar med jämnmod. Tids nog, efter kaos kommer i alla fall ordning och reda så småningom…

Här i Marbella märks i varje fall äntligen en förändring. Som har den svart-vita film vi varit vittnen till under många veckor, äntligen fått ett spår av musik lagd till bilderna.
Det är tätare trafik på vägarna, mer folk i farten ute på gator och torg, fler affärer slår upp portarna. Framförallt är det fler leenden bland de människor man möter. Skratten hörs klinga oftare och klapprandet av springande barnfötter vittnar om lek och glada upptåg. Och, inte minst, lämmeltågen av motionärer längs med stränderna berättar om framtidstro och förhoppningar inför årets badsäsong.
Samtidigt hörs även allvarsamma samtal och diskussioner bland de vuxna i gathörnen. Det är ömsom kritikstormar och ömsom lovord. Ömsom hjärtlighet och ömsom rynkade pannor och hårdare ord. Vissa tycker si och andra tycker så. Precis som det alltid har varit. Och hur tråkigt och färglöst skulle det väl ha varit, om alla tyckte precis lika om allt och alla. 

Det börjar på att bli varmt här nere i syd. Sommaren står ju för dörren. Vad väl de flesta väntar på och längtar efter nu, är öppnandet av caféer och strandserveringar. Om inte för annat, så för att göra stadsbilden komplett. Och jag måste erkänna att det skulle sitta riktigt fint med en ”café solo con hielo” (espresso med is) i skuggan under ett apelsinträd i ett livligt gathörn någonstans. Eller, för den delen, ett immigt glas med öl, ljumt tillbakalutad och lättklädd bland lättklädda i en solstol på en strandservering…
Vi är inte riktigt där ännu, men tills dess håller jag gärna till godo med ett besök på ”The blue café” i dagens musikvideo. Häng med du också.
Vi hörs i morrn…
Björn

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar