söndag 12 april 2020

RAPPORT OM LIVET UNDER DEN SPANSKA KARANTÄNEN. Dag 15

Dag 15 (Söndag 12-04-2020. Påskdagen)

Karantänen kommer att fortsätta under ytterligare minst två veckor. De följande två veckorna kommer vi dock att se en del lättnader i restriktionerna vad det gäller nedfrysningen av de ekonomiska aktiviteterna. Vilket kommer att innebära att de som kan ska återgå till arbetet. I princip innebär detta i sin tur att vi återgår till det tillstånd som vi hade för två veckor sedan. 
Ett väntat beslut och förhoppningsvis ett led i den nedtrappning av hela karantänen som vi alla hoppas ska inledas snart.
Vad det gäller siffror och kurvor så har det förstås förändrats en del sedan igår, med en ökning av antalet döda och så vidare. Tendensen är dock fortfarande att allt syns gå tillbaka i en förväntad takt. Hoppet lever även om svajet i siffror och kurvor tär litet på nerverna. 
Livet fortsätter alltså. Precis som det ska göra. Och som det försåvisst alltid gör. 
Allt som sker har ett ursprung. Ett skeende, om så bara ett ögonblick, övergår oupphörligt i ett annat i en aldrig sinande ström. Det som nyss var, har redan förändrats och förvandlats. Tiden, den syns vara ett evigt skeende och alltets historia, till följd därav, utan vare sig början eller slut.

En dag övergår den kris, det kaos som mänskligheten idag upplever i en berättelse om något som en gång hände. En berättelse som föddes under ett skeende, växte och utvecklades fram till sitt avslut, i sinom tid förvandlad till blott ett lösryckt fragment av alltets historia. Till något som hände bland oss som levde här en gång för länge sedan. En saga ur livet för dem som berättar och för dem som då lyssnar. 
Jag hoppas innerligt att de alla då ska finna att sagans hjärta var längtan, att drömmar var dess varma blod, tro dess enda sanning och att en törst, den efter en fortsättning, skänkte liv till alltets oändliga tidebok.
Framförallt hoppas jag att sagan berättar att vi alla då gestaltade en bättre värld att leva i. 
Dagens musikvideo, även om den är från länge sedan, känns aktuell än idag.

Vi hörs i morrn
Björn

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar