fredag 24 april 2020

RAPPORT OM LIVET UNDER DEN SPANSKA KARANTÄNEN. Dag 27

Dag 27 (Fredag 24-04-2020)


Idag nås vi här i Spanien av glädjande nyheter. Idag är det den första dagen sedan det här kaoset startade, som antalet tillfrisknade under tiden från igår till idag överstiger antalet nya smittade under samma tidsperiod. Antalet döda av sviterna efter Covid-19 från igår till idag är också det lägsta på en hel månad. Varje dag nås vi nu av nya statistiska uppgifter som gör gällande att det här går helt klart i rätt riktning.

Att det sedan ändå kommer att dröja innan vi släpps helt fria på gator och torg är förstås en annan sak. Vi är i vilket fall vid änden på den här långa och mörka tunneln. Och det är vad som betyder något just nu.
Att tro, hopp och kärlek är vad som kommer att besegra det här viruset är jag övertygad om. Och det är kanske också vad världen behöver lära sig av den här krisen. Tror vi på något intill övertygelse, så agerar vi i enlighet med den tron. Det ger oss hopp om en ljusnande framtid i en allt bättre Värld. En Värld som vi känner kärlek för. Och det som vi känner kärlek för, det älskar vi. 
Att älska är ett verb, det vill säga något som vi gör. En aktivitet helt enkelt. Det vi älskar sköter vi om, vårdar, tar hänsyn till, respekterar…och så vidare i all oändlighet. Gör vi det får vi kärlek tillbaka. Vi får en Värld som älskar oss som finns i den Världen, som bereder plats för oss, som välkomnar oss, som ger oss vad vi behöver både av nödtorft och välstånd. En Värld som föder oss och skänker lycka och trygghet.

Så låt oss alla ge Världen all den kärlek som den är värd och är berättigad till. Du liksom jag är en del av den Världen. Den är din och min, liksom vårt liv tillsammans.

Till dagens musikvideo har jag valt en kärlekssång. Njut av den, du också.
Vi hörs i morrn…
Björn

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar