söndag 19 april 2020

RAPPORT OM LIVET UNDER DEN SPANSKA KARANTÄNEN. Dag 22

Dag 22 (Söndag 19-04-2020)


Jag hann inte mer än på ett skämtsamt sätt ondgöra mig över karantänen och stiltjen här i Spanien i gårdagens rapport, förrän nästa kalldusch kom.
Karantänen förlängs med ytterligare två veckor och gäller nu fram till den 9e maj. Denna gång förvisso med en liten lättnad i restriktionerna. Barn ska tillåtas gå ut åtminstone en gång per dag… Oklart hur gamla barn, oklart också i vilken omfattning. Regeln kommer inte att börja gälla förrän den 27e april. 

Det är också aviserat att flera andra mindre lättnader kan komma under nästa tvåveckorsperiod. Oklart även här vad och för vilka. Kanske kan vi få komma ut och motionera litet i alla fall. Ta en tur ner till havet. Kanske en vandring bland kullarna omgiven av fågelsång… Vem vet? 
Ingen vet uppenbarligen just nu. Och det är förstås förståeligt. Ingen vill lova något som man senare kanske tvingas ta tillbaka.
Helt klart är i alla fall att de styrande nu åtminstone låter oss lukta litet, nåja sniffa, på friheten igen.

Siffror och kurvor fortsätter att sjunka och utbredningen av smittan tycks vara på väg att komma av sig. Låt oss hoppas och tro att så sker och att vi snart kommer att bli frisläppta. Tills dess tänker jag stämma in i refrängen i dagens musikvideo. Stäm in i den, du också!
"I shall be released..."
Vi hörs i morrn…
Björn

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar