söndag 26 april 2020

RAPPORT OM LIVET UNDER DEN SPANSKA KARANTÄNEN. Dag 29

Dag 29 (Söndag 26-04-2020)

Här börjar hoppets låga brinna med en allt tydligare och framförallt klarare flamma.
Igår meddelade spanske statsministern att det nu finns en tydlig plan för att det här landet ska kunna komma tillbaka till ett normaltillstånd.
Just idag har barnen äntligen fått komma ut på gatorna och leka av sig en stund. Föräldrarna med. En efterlängtad lättnad för många må du tro. Även här hemma hos oss. Vi har nämligen en av sönerna i rätt ålder för att få släppas ut tillsammans med en förälder. Regeln är att alla barn upp till fjorton års ålder ska dagligen få komma ut en timme eller så för att leka, för att hoppa och springa eller för den delen bara ta en promenad. Vi måste hålla en distans till andra om två meter, inga lekparker och hålla oss inom en kilometer från hemmet. En lättnad men med restriktioner således. Men i alla fall en lättnad.

Redan till nästa helg är det aviserat att nästa lättnad kommer. Då är det dags för alla andra. Då får vi nämligen rätt att vistas utomhus för att träna, promenera eller bara sitta och glo på en ljugarbänk någonstans. Regler här också. Har man symptom - stanna hemma. Man får vara ute en timme. Och förstås inte för långt ifrån hemmet. En brasklapp är införd här - skulle smittotalen öka igen, så blir det inget av med lättnaden…

Regionalregeringen här i Andalusien har också aviserat att från och med den 25 maj, så kommer man att lätta på restriktionerna för restauranger och barer. Det blir väl något regelverk där också, men det verkar litet oklart ännu.

Hoppet består med andra ord.
Dagens musikvideo får därför handla om just HOPP. Njut av den så…
..hörs vi i morrn…
Björn

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar