onsdag 15 april 2020

RAPPORT OM LIVET UNDER DEN SPANSKA KARANTÄNEN. Dag 18

Dag 18 (Onsdag 15-04-2020)


Igår berättade jag om solsken och värmande solstrålar. I natt har det regnat. Och som det har regnat. Ett par ordentliga skyfall höll åtminstone mig vaken inpå småtimmarna. Även nu under morgontimmarna hänger regnet i luften och förmodligen kommer det att braka loss igen under dagen.
Men så är livet här på Costa del Sol (Solkusten) under en av årets få regnmånader. Så som det är i livet. Det är ömsom sol och ömsom regn. Ibland till och med regn under en solig dag.

Eftersom jag skriver det här under morgontimmarna idag, så vet jag ännu inte riktigt hur utvecklingen har varit vad gäller smittspridning och dödstal och annat i Coronavirusets spår. Dagens rapportering därifrån lär inte avvika mycket från gårdagens, så jag lämnar detta.

Livet ja. Ömsom sol och ömsom regn. Som en aprilmånad längs Costa del Sol. Vad vi vet helt säkert är att efter regn kommer sol lika säkert som att efter sol kommer regn. Och på samma vis kan kanske också livet sammanfattas. Efter tråkigheter och tårar kommer lycka och skratt. Det går upp och ner helt enkelt. Och visst är det så, för att kunna känna lycka behöver vi tråkigheterna lika säkert som att vi, för att känna oss mätta och belåtna, behöver vi känna hunger och otillfredsställelse. Det behöver ”svida” litet ibland för att vi överhuvudtaget ska motiveras till förändring. Till något som känns och fungerar bättre.
Kanske är den här krisen ett tecken på just det. Att något måste förändras i världen. Något som alla egentligen vet borde förändras, men som samtidigt en hel värld är omedveten om måste förändras. Vem vet? Och vem vet vad? Just nu får vi nog ge oss till tåls. Vi får vänta och se. Och under tiden, hoppas och tro på en allt bättre värld. 
Tills dess får vi vackert acceptera att även under soliga dagar kan det falla regn.

Vi hörs i morrn…
Björn 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar